Actueel

Nieuws

Update over het bestemmingsplan Lokaal nieuws donderdag 19 november 2020

Update over het bestemmingsplan

Na meerdere goede gesprekken gevoerd te hebben met de gemeente en Pleyn68 zijn we een mooie stap verder. Wij zijn blij te vertellen dat we medio december een vastgesteld bestemmingsplan verwachten te hebben!

Na meerdere goede gesprekken gevoerd te hebben met de gemeente en Pleyn68 zijn we een mooie stap verder. Dit betekent dat we verder kunnen met het bestemmingsplan en dat het plan, in aangepaste vorm, opnieuw wordt voorgelegd bij de raad van de gemeente Alphen aan den Rijn. Wij zijn blij te vertellen dat we medio december een vastgesteld bestemmingsplan verwachten te hebben! Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld ligt het nog één keer zes weken ter inzage. Zodra deze onherroepelijk is kunnen we de verkoop van de woningen opstarten.

Het plan wordt dus in iets aangepaste vorm, ten opzichte van hoe het nu op de website staat, aan de gemeenteraad voorgelegd. In de volgende nieuwsbrief kunnen wij u hier meer over vertellen. U ontvangt deze nieuwsbrief nog voor de kerst van ons!

Bouwrijp maken van de locatie gestart Lokaal nieuws donderdag 19 november 2020

Bouwrijp maken van de locatie gestart

Er is al veel gaande op locatie. Afgelopen september is de civiele aannemer gestart met de eerste werkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken.

Afgelopen september is de civiele aannemer gestart met het bouwrijp maken van het terrein, wat in eerste instantie bestaat uit saneringswerkzaamheden. Deze maand begint de aannemer met het voorbelasten van de locatie door zand op het toekomstig openbaar gebied te plaatsen.

De werkzaamheden van komend jaar beginnen met het aanbrengen van een tijdelijke duiker voor de aansluiting van de Hoogeveensche Vaart en de Oude Rijn. De beschoeiing en de damwanden nabij de haven en de kreek worden in het voorjaar aangebracht, waarna de aannemer in de maanden daarna het zand van de voorbelasting verwijderd en rioleringen en nutsvoorzieningen aanlegt. Als alles volgens planning verloopt zijn de bouwrijp werkzaamheden van de eerste fase van Nieuw Rein in juni 2021 gereed.

» Meer over de planning

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alphen aan den Rijn.

Aanmelden