Actueel

Nieuws

Uw huis optimaal gereed maken voor verkoop, wat kost dat? Lokaal nieuws donderdag 22 maart 2018

Uw huis optimaal gereed maken voor verkoop, wat kost dat?

Vastgoedstyling hoeft niet duur te zijn. Meestal kunt u na een basis stylingconsult al meteen zelf aan de slag om uw woning optimaal gereed te maken voor verkoop.
Bij het opstellen van een advies gaat een vastgoedstylist zoveel mogelijk uit van de bestaande woninginrichting.
Is die inrichting erg verouderd of staat de woning leeg dan biedt een tijdelijke inrichting met huurmeubilair of kartonnen meubels, compleet met eigentijdse accessoires, meestal een perfect passende oplossing.
Bent u geen klusser of heeft u geen tijd? Dan kunt u er voor kiezen om het stylingproject geheel of gedeeltelijk uit te besteden. De kosten voor het basis stylingconsult worden dan in mindering gebracht op de totale projectkosten.
Nieuwsgierig naar wat vastgoedstyling voor u kan doen? Als LNV gecertificeerd vastgoedstylist help ik, Karin van den Berg (KOBALT), u graag op weg. Kijk op www.kobalt-­?styling.nl voor meer informatie.

Uw huis succesvol verkopen? Zet het in de schijnwerpers! Lokaal nieuws donderdag 22 maart 2018

Uw huis succesvol verkopen? Zet het in de schijnwerpers!

Vastgoedstyling of homestaging, is een professionele aanpak met als doel het optimaliseren van een woningpresentatie bij verkoop. Homestaging betekend letterlijk: het op een podium, stage, in de schijnwerpers plaatsen van een woning, home.

Als vastgoedstylist bekijk ik uw woning door de ogen van mogelijke kopers en adviseer ik u hoe de pluspunten van uw woning op een effectieve manier onder de aandacht te brengen, zodat uw woning optimaal in de schijnwerpers staat.

Nieuwsgierig naar wat vastgoedstyling voor uw woning kan doen?
LNV gecertificeerd vastgoedstylist Karin van den Berg (KOBALT) helpt u graag op weg. Kijk op www.kobalt-styling.nl of bel 06 28 46 75 42 

Regionaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

De pilaren van het Meelpakhuis worden zichtbaar

De ’wokkel’ in het Meelpakhuis, zegt Meelfabriek-eigenaar Ab van der Wiel: ’die houden we in ere’. Om de voormalige transportbaan voor meelzakken komt straks, als het monumentale gebouw wordt omgebouwd tot ’lofts’, het trappenhuis.

Regionaal nieuws donderdag 08 maart 2018

Leidse raad stemt in met woningbouw op kop Rooseveltstraat

Het gebouw waar de hoofdvestiging van SCAL Medisch Diagnostiek is gehuisvest, gaat tegen de grond. Eigenaar Immo Selekt wil op die locatie een complex met circa honderd appartementen bouwen.

Regionaal nieuws woensdag 07 maart 2018

Woningbouw en brandweerkazerne op plek oude postkantoor Schipholweg

Aan de Schipholweg in Leiden komen 140 appartementen bovenop de nieuw te bouwen kazerne voor de brandweer in Leiden-Noord. Het postkantoor is al enige tijd dicht en ook het sorteren van de post wordt op die locatie gestaakt.

Regionaal nieuws zaterdag 17 februari 2018

Mysterie opgelost: Wat doet deze vreemde toren tussen al het nieuwbouw?

Hij staat er een beetje verloren bij, deze losstaande, oude toren tussen al dat nieuwbouw. Hij lijkt klaar voor de sloop, maar toch staat hij nog fier overeind. De bouwwerkzaamheden gaan gewoon door rondom de toren.

Nog één penthouse beschikbaar Lokaal nieuws dinsdag 30 januari 2018

Nog één penthouse beschikbaar

De appartementen van de Voorofsche Zoom wordt bijna opgeleverd, en jíj kunt er nog wonen! Dit penthouse heeft een woonoppervlakte van ruim 180 m2! 

Naast de ruimte in huis, kunt u ook genieten van enorm veel ruimte buitenshuis. Een terras van ruim 21 m2 is voldoende voor een riante tafel, loungehoek en/of ligstoelen. U kunt op dit terras, gelegen op het westen, heerlijk genieten van de avondzon, met een goed diner en een rood wijntje met vrienden of familie. Vanaf dit terras heeft u een fenomenaal uitzicht over de Voorofsche Polder en het Gouwe bos. Een lust voor iedere natuur liefhebber.

Regionaal nieuws dinsdag 19 december 2017

CDA wil toekomstige woningbouw in Kamerik nu al voorbereiden

De woningbouw in heel de gemeente Woerden blijft achter op de planning. Met name in Kamerik zijn de vooruitzichten op de langere termijn ook zorgelijk. Reden voor het CDA om in de raadsvergadering te vragen nu al te starten met de voorbereiding van toekomstige bouwlocaties.

Lokaal nieuws vrijdag 15 december 2017

Kan ik op mijn 62ste stoppen met werken?

Kan ik op mijn 62ste stoppen met werken?

Ik wil graag op m'n 62ste stoppen met werken, wat moet ik daarvoor regelen? Het is een veel gestelde vraag aan Onafhankelijk Financieel Planner Marieke Treffers van Trefplan.

"In de leeftijdscategorie vijftigers komt die vraag veel voor, vertelt Marieke. Het begint vaak met de vraag wat er nog aan vermogen opgebouwd moet worden om snel na de zestigste verjaardag met werken te kunnen stoppen. Het is natuurlijk van belang dat er een goed besteedbaar inkomen overblijft. Maar onder andere bij het kopen van een nieuwe woning duikt de vraag op. Ik zorg er dan voor dat de mensen een goed inzicht in hun eigen financiële situatie krijgen en met een gedegen onafhankelijk advies van mij de juiste stappen kunnen zetten. Ik stel, naar aanleiding van hun financiële situatie, een financieel plan op.

Als eerste wordt gekeken naar of er verzekeringen lopen zoals bijvoorbeeld een lijfrente of kapitaalverzekering, en er wordt gekeken naar de hoogte en looptijd van de hypotheek. Is er nu al beschikbare vermogen aanwezig. Vervolgens moet goed worden gekeken naar hoe het pensioen is opgebouwd.

"Maar het allerbelangrijkste is of iemand nog in zijn huis kan blijven wonen als de partner komt te overlijden. Die kwestie kaart ik altijd aan als er een financieel plan moet worden gemaakt. Als er bijvoorbeeld geen overlijdensrisico is, kan dat tot schrijnende gevallen leiden. Ik heb dat een aantal keer meegemaakt en dan is het zaak om zo snel mogelijk die risicoverzekering af te sluiten. Het opmaken van een financieel plan brengt zoiets aan het licht en het is echt van belang," vertelt Marieke.

"Stel je maar eens voor dat iemand een hoog salaris heeft en zijn vrouw werkt parttime, waardoor ze een veel minder hoog maandbedrag ontvangt. Als deze man komt te overlijden en er is geen risicoverzekering, kan de vrouw zomaar met een schuld van een paar ton komen te zitten. Dat is niet ondenkbaar en is natuurlijk vreselijk naar."

Ook wie een flink bedrag op de bank heeft staan, kan niet zonder meer met werken stoppen en heeft een helder financieel plan nodig. "Sommige mensen hebben inderdaad een paar ton op de bank staan en willen dan op hun woning extra aflossen. Ik geef dan altijd aan dat we eerst goed moeten kijken of dat wel zoden aan de dijk zet. Extra aflossen op een hypotheek is administratief zo geregeld maar stel dat je bij pensionering geld tekort komt en de overwaarde wilt gaan benutten. Is het dan nog mogelijk om met het pensioen-inkomen een nieuwe hypotheek af te sluiten, dan kan je toch beter het vermogen niet in stenen beleggen maar op een spaarrekening houden en accepteren dat de rente nu eenmaal laag is dat het geldbedrag op een spaarrekening niet veel oplevert."

Marieke ziet het als een uitdagende puzzel om mensen zo goed mogelijk te adviseren en een gedegen en vooral onafhankelijk financieel plan te bieden waar ze wat aan hebben. "Omdat ik geen producten afsluit of bemiddel kunnen mensen met mijn onafhankelijk advies contact opnemen met mijn professioneel netwerk waarmee ik samenwerk."

Marieke Treffers FFP, erkend financieel planner, Trefplan Alphen a/d Rijn

Afspraak maken: https://www.trefplan.nl/agenda

Regionaal nieuws dinsdag 28 november 2017

Meer dan een ton winst op Wassenaarse woning

Wie zijn huis eerder dit jaar in Wassenaar heeft verkocht, ving gemiddeld 122 duizend meer dan de aankoopprijs. Bij liefst vier op de vijf woningen maakten huiseigenaren tien procent of meer winst.

Regionaal nieuws maandag 20 november 2017

Voormalige Wasserij op Defensie-eiland Woerden: wonen en horeca

De voormalige Wasserij mét schoorsteen op het Defensie-eiland in Woerden krijgt een nieuwe functie: wonen en horeca, in combinatie met cultuur.

Regionaal nieuws maandag 13 november 2017

Hoe een oud wijkje dé gasloze trendsetter wordt in het Groene Hart

Een oud wijkje met huurhuizen in Woerden wordt opgeknapt én meteen van het gas gehaald. Een bijzonder project.

Open dag Penthouses Lokaal nieuws maandag 30 oktober 2017

Open dag Penthouses

Er zijn nog twee luxe penthouses in de Voorofsche Zoom. Zelf bewonderen? Kom lang op zaterdag 18 november tussen 11.00 en 13.00 uur op de Linaeusweg te Boskoop.

Op zoek naar een riant en prachtig penthouse? De Voorofsche Zoom geeft u luxe, ruimte en uitstraling. De penthouses hebben een woonoppervlakte van ruim 175 m2 en twee buitenruimtes van totaal 26 m2. Bovendien zijn de penthouses zeer duurzaam. Meer weten? Kom langs, óf bel met Makelaardij de Huizenbeurs: 0172 210 747.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alphen aan den Rijn.

Aanmelden