Actueel

Nieuws

Sloop is voltooid Lokaal nieuws maandag 15 april 2019

Sloop is voltooid

De sloop van de oude fabriekshallen op het voormalig Avery Dennison terrein is afgerond. Bekijk de film van de locatie na sloop.

De sloop van de oude fabriekshallen is voltooid. Om het terrein goed in beeld te brengen hebben we een drone over de bouwlocatie van Nieuw Rein laten vliegen. Op het filmpje is goed te zien hoe bijzonder de locatie is. Nieuw Rein ligt namelijk direct aan de Oude Rijn, met het uitgestrekt groen altijd dichtbij! Vliegt u mee om het resultaat te bekijken? Bekijk HIER de film.

Efficiënt omgaan met energie, tijd en geld. Lokaal nieuws donderdag 17 januari 2019

Efficiënt omgaan met energie, tijd en geld.

Het opschonen van een bestaand interieur kost veel energie, fysiek zowel als geestelijk.Het tijdens dit traject alvast nadenken over het hoe en wat in een nieuw onderkomen, gaat ook niet vanzelf. Wat moet er straks worden vernieuwd, wat is met een verfje geschikt voor hergebruik, en wat kan beter worden vervangen? Wie kan dat het beste doen en hoeveel tijd en geld kost dat? Voor de een is een verkoop- en verhuistraject een uitdaging. Een ander bezorgt het juist slapeloze nachten.

KOBALT maakt graag met u een passende planning en begroting om de switch van een oude naar een nieuwe woonomgeving soepel te laten verlopen.

KOBALT: meer dan alleen styling bij verkoop!

Karin van den Berg / KOBALT (gecertificeerd LNV vastgoedstylist)

Anterieure overeenkomst voor project "Nieuw Rein" gesloten met de gemeente Alphen aan den Rijn Lokaal nieuws donderdag 20 december 2018

Anterieure overeenkomst voor project "Nieuw Rein" gesloten met de gemeente Alphen aan den Rijn

Projectontwikkelaars Wilma Wonen & Heembouw sluiten anterieure overeenkomst met de gemeente Alphen aan den Rijn om de realisatie van ‘Nieuw Rein’ mogelijk te maken.

Op woensdag 19 december 2018 ondertekenden wethouder Gerard van As van de Gemeente Alphen aan den Rijn, directeur Ronald Tol (Wilma Wonen) en commercieel directeur Guido Voermans (Heembouw) een exploitatie-overeenkomst voor de ontwikkellocatie van het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) in Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk). Deze overeenkomst maakt het onder andere mogelijk dat de procedure voor het bestemmingsplan wordt opgestart. Wilma Wonen en Heembouw hebben voor de ontwikkeling van dit project hun krachten gebundeld en een samenwerking opgestart. Heembouw uit Roelofarendsveen zal de bouw van de woningen voor haar rekening nemen. Beide bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van het plan dat tot “Nieuw Rein” is omgedoopt.

 

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Huis op maat Lokaal nieuws dinsdag 11 december 2018

Huis op maat
Recent heeft mijn moeder besloten haar eengezinshuis na ruim 40 jaar te willen inruilen voor een kleinere woning. Het oude, vertrouwde huis is niet alleen te groot, ook de trappen in het pand doen steeds meer afbreuk aan haar woonplezier.

Na een orie?nterend gesprek zijn haar woonwensen helder en duidelijk: een driekamer appartement met een keuken of keukenhoek, een badkamer met inloopdouche, een apart toilet, een balkon en een berging. De aanwezigheid van een personenlift is een voorwaarde, evenals de aanwezigheid van een bushalte in de buurt van het complex.

Inmiddels ben ik met haar begonnen om ruimte voor ruimte, kast voor kast alles de revue te laten passeren en feitelijk continue de vraag te stellen: ‘Als hier morgen een verhuisauto voor de deur staat, gaat dit dan mee of zoeken we hiervoor een andere, passende bestemming?’

In het begin is het even wennen en heeft alles een verleden en/of een verhaal. Na een paar weken is de nieuwe ‘mindset’ vertrouwd en wordt er steeds sneller en scherper geselecteerd.

Wordt vervolgd.
KOBALT vastgoedstyling helpt u graag op weg!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alphen aan den Rijn.

Aanmelden