Actueel

Nieuws

Verkoop fase 1 gestart Lokaal nieuws donderdag 08 april 2021

Verkoop fase 1 gestart

Het is zover! De verkoop van de 35 woningen van Nieuw Rein fase 1 is online gestart. Vanaf nu is het mogelijk om u in te schrijven voor uw favoriete bouwnummer(s).

Inschrijven via uw persoonlijke account
In uw persoonlijke account ziet u vanaf donderdag 8 april om 17.00 uur het inschrijfformulier voor Nieuw Rein fase 1 staan. In dit formulier kunt u uw favoriete bouwnummers, in volgorde van uw voorkeur, aan ons doorgeven. Wilt u in aanmerking komen voor een van de woningen? Dan vragen wij u het formulier vóór maandag 19 april om 12.00 uur volledig in te vullen en te ondertekenen. Heeft u nog geen woonaccount? Maak er dan nu een aan.

» SCHRIJF U IN

Interactieve kavelkaart
Op de website vindt u een kavelkaart met, per bouwnummer, de prijzen, alle woningkenmerken en een link naar de verkoopdocumenten. Bekijk op het gemak welke woningen u het meest aanspreken en schrijf u in via uw persoonlijke account.

» NAAR DE KAVELKAART

8 april online start verkoop fase 1 Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

8 april online start verkoop fase 1

We hebben goed nieuws te vertellen. De datum van de start verkoop van Nieuw Rein fase 1 is bekend!

Online start verkoop
Op donderdag 8 april om 17.00 uur start de online verkoop van de eerste 35 woningen van fase 1. Vanaf dan staat er een interactieve kavelkaart op de website met, per bouwnummer, de definitieve prijzen, de woningkenmerken en alle verkoopdocumenten. Bekijk op het gemak welke woningen u het meest aanspreken.

Inschrijven via uw persoonlijke account
Zodra de verkoop is gestart, is er een inschrijfformulier in uw persoonlijke account beschikbaar. Via dit formulier geeft u de bouwnummers door in volgorde van uw voorkeur. Heeft u nog geen account? Maak er dan nu één aan. U heeft tot maandag 19 april om 12.00 uur de tijd om in te schrijven.

De woningen van Nieuw Rein fase 1
De eerste verkoopfase bestaat uit 10 herenhuizen, 24 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande villa. In dit deel van Nieuw Rein komt ook een sloepenhaventje met 12 ligplaatsen voor de bewoners van de wijk.

» Meer over de woningen

Update civiele werkzaamheden Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Update civiele werkzaamheden

Er is weer veel gaande op locatie. Na een periode van 3 vrije weken heeft civiele aannemer Van Wijk vorige week de werkzaamheden weer opgepakt.

Er is gestart met de voorbereidingen voor de damwanden in de toekomstige haven, die vanaf deze week geplaatst worden. Dit neemt een periode van circa 3 weken in beslag en aansluitend wordt de haven uitgegraven. Een mooie mijlpaal voor Nieuw Rein!

Voor de kerstvakantie is een flink zandpakket (voorbelasting) voor fase 1 aangebracht. Dit is onderdeel van het bouwrijp maken van de locatie en wordt gedaan om de bouwgrond in elkaar te drukken en daardoor te verdichten. Zodra de grond voldoende is ingeklonken, dit duurt meestal zo'n 3 maanden, wordt dit zand verplaatst en aangebracht op de plek van fase 2.

Benieuwd naar de verdere planning van Nieuw Rein? U leest er meer over op de pagina Omwonenden.

Het bestemmingsplan is vastgesteld! Lokaal nieuws vrijdag 18 december 2020

Het bestemmingsplan is vastgesteld!

Hoera! Wij hebben fantastisch nieuws te vertellen over Nieuw Rein. 

Het bestemmingsplan is op 10 december vastgesteld door de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn! Het plan ligt nog één keer zes weken ter inzage en zodra het onherroepelijk is kan de verkoop van de woningen daadwerkelijk starten. Achter de schermen zijn we al begonnen met de voorbereidingen. Heel fijn dat het zover is!

Een doorkijkje in de planning
Als alles volgens planning verloopt start de verkoop van de woningen van de eerste fase van Nieuw Rein in het voorjaar van 2021. In deze fase komen 24 prachtige 2 onder 1 kapwoningen en 1 riante vrijstaande villa, allemaal met de tuin aan het water van de Oude Rijn, de kreek of van het haventje. Er komen ook 10 ruime herenhuizen. Waar gaat uw voorkeur naar uit?

» Lees meer over de woningen

Nieuwe Rein in gezellige kerstsfeer Lokaal nieuws donderdag 17 december 2020

Nieuwe Rein in gezellige kerstsfeer

Ho, ho, ho... ook in Nieuw Rein is het bijna kerst!

?Om wat gezelligheid in deze bijzondere periode toe te voegen, hebben wij Nieuw Rein deels in een kerstsfeer gestoken. Namens het hele team van Nieuw Rein wensen wij u prettige feestdagen. 2021 wordt het jaar van Nieuw Rein! Misschien wordt u wel eigenaar van een woning in deze prachtige nieuwbouwwijk? 

Update over het bestemmingsplan Lokaal nieuws dinsdag 08 december 2020

Update over het bestemmingsplan

We zijn een belangrijke stap verder wat betreft het bestemmingsplan. Wij zijn blij te vertellen dat we heel binnenkort een vastgesteld bestemmingsplan verwachten te hebben!

Na goede gesprekken gevoerd te hebben met de gemeente Alphen aan den Rijn en Pleyn 68 zijn we een mooie stap verder. Dit betekent dat we verder kunnen met het bestemmingsplan en dat het aangepaste plan a.s. donderdag 10 december wordt voorgelegd bij de gemeenteraad voor besluitvorming. Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld ligt het nog één keer zes weken ter inzage. Zodra het onherroepelijk is kunnen we de verkoop van de woningen opstarten.

Aangepast plan
In het aangepaste plan komt er 1 woning te vervallen en is er meer afstand tussen Pleyn 68 en de nieuwbouw van Nieuw Rein in de vorm van een groenstrook. De groenstrook in het middengebied blijft ook in het aangepaste plan overeind, maar wordt iets smaller. Het situatiekaartje op de woningen pagina geeft hiervan een goed beeld.

» Naar de woningen pagina

 

Bouwrijp maken van de locatie gestart Lokaal nieuws dinsdag 08 december 2020

Bouwrijp maken van de locatie gestart

U heeft het misschien al gezien. Er is al veel gaande op locatie. Civiele aannemer Van Wijk is al volop bezig om Nieuw Rein bouwrijp te maken.

Afgelopen september is de civiele aannemer gestart met het bouwrijp maken van het terrein, wat in eerste instantie bestaat uit saneringswerkzaamheden. In november is de aannemer begonnen met het voorbelasten van de locatie door zand op het toekomstig openbaar gebied te plaatsen.

De werkzaamheden van komend jaar beginnen met het aanbrengen van een tijdelijke duiker voor de aansluiting van de Hoogeveensche Vaart en de Oude Rijn. De beschoeiing en de damwanden nabij de haven en de kreek worden in het voorjaar aangebracht, waarna de aannemer in de maanden daarna het zand van de voorbelasting verwijderd en rioleringen en nutsvoorzieningen aanlegt. Als alles volgens planning verloopt zijn de bouwrijp werkzaamheden van de eerste fase van Nieuw Rein in juni 2021 gereed. We hebben de gehele planning in een schema weergegeven. Die ziet u op de omwonenden pagina.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alphen aan den Rijn.

Aanmelden