Lokaal nieuws woensdag 06 mei 2020

Trendkleuren 2020: Petrol

Ieder jaar worden nieuwe trendkleuren geïntroduceerd. Voor 2020 staat o.a. de kleur petrol centraal. Petrol is een mix van groen en blauw. Groen is een mix van de basiskleuren blauw en geel. Dit zijn rustgevende kleuren en heeft alles te maken met kleurpsychologie van Goethe. Groen combineert de warmte van het zonlicht geel en de frisheid van bossen en zee.

Door deze combi werkt de kleur vitaminerend en ontspannend. Groen staat ook voor vertrouwen, hoop, evenwicht, vernieuwing, liefde, verbinding en energie. Als je van rust houdt is groen een hele fijne kleur voor je interieur. Petrol neigt meer naar blauw. Blauw heeft iets koels, zelfvertrouwen, donker en krachtigs. Daarom dragen zakenlui vaak een blauw pak. Let maar is op! Petrol is daarom een fijne kleur voor je interieur. Het is een krachtige en warme kleur tegelijk. De pauw is de inspiratiebron voor de kleur ‘petrol’ deze kleur en de vormgeving van de pauw vind je ook terug in meubelen en accessoires.

Meer van dit soort leuke weetjes lezen? Volg mij op Instagram en Facebook!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alphen aan den Rijn.

Aanmelden