Lokaal nieuws woensdag 08 april 2020

Wanneer schakel je een stylist in?

Herken je dat wanneer je aan het shoppen bent en impulsief dat ene leuke tafeltje koopt? Of dat schattige stoeltje die de buurvrouw ook heeft? Eenmaal thuis gekomen staat het voor geen meter bij de rest van je meubelen. Hoe komt dit? Het inrichten van een ruimte heeft te maken met een combi van gestaltpsychologie, ontwerpregels en kleurpsychologie.

Een stylist streeft altijd naar meubelplan waarin de ruimte en de meubelen zo natuurlijk mogelijk één geheel vormen. Er komen dan enkele vragen bij kijken. Zoals hoe groot de ruimte is. Hebben we te maken met obstakels zoals meterkasten, openhaarden of afvoerkanalen? Hoe is het lichtinval? Als stylist hoor ik heel vaak dat bewoners een aanbouw hebben geplaatst zonder na te denken wat ze er mee willen of wat het effect is op het totaalbeeld. Vaak denkt men wanneer ze een stuk aanbouwen,dat de ruimte groter wordt. Dit klopt inderdaad ook wel. M

aar is het nog wel knus in te richten? Na impulsief kopen of verbouwen wordt niet altijd het gewenste resultaat behaald. Vaak wordt dan pas een stylist ingeschakeld om de boel te redden. Dus beste lezers, het moraal van het verhaal is: maak eerst een plan met een stylist en ga dan pas verbouwen of/en kopen.

Wil je mijn advies met betrekking tot interieur- en vastgoedstyling? Bel of e-mail mij. 06 39631994, info@alalaman.nl

Wil je meer lezen over interieur- en vastgoedstyling? Volg mij op Instagram en Facebook

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alphen aan den Rijn.

Aanmelden