Specialisten

Inspirerende woonideeën opdoen bij Wonen Ter Aar

“Boven alles willen we dat mensen zich hier prettig voelen. We creëren bewust een heel huiselijke omgeving en nemen de tijd voor goede adviezen. Als mensen de deur uitgaan met het gevoel dat ze goed geslaagd zijn, dan zijn wij ook tevreden.”

Zo omschrijft Elly Pijper de laagdrempelige en ontspannen sfeer die zij met haar medewerkersteam wil neerzetten in de showroom van haar onderneming Wonen Ter Aar. De showroom op de bovenverdieping van een groot pand op het plaatselijke bedrijventerrein biedt zo’n tweeduizend vierkante meter aan interieurideeën. De winkel biedt een breed assortiment aan sfeervol wonen, van zitbanken en tafels tot verlichting, van landelijke meubels tot en met boxspring. Onze beddenafdeling is zeer uitgebreid.

“Een bezoekje aan onze showroom moet aanvoelen als een warm bad”, gaat ze verder. “Kopje koffie, ontspannen benadering, Maar vooral: gesprekken die leiden tot goede adviezen en uiteindelijk een aankoop waar de klant nog jaren plezier van heeft. We stellen alles in het werk om de klant tot een goede keuze te laten komen.”

Vriendelijk en behulpzaam

Elly selecteert ook haar team van medewerkers hierop. “Het zijn allemaal mensen met een vriendelijke, behulpzame instelling. We stellen soms ongebruikelijke vragen. Als een dame met hoge hakken hier binnenkomt, informeren we bijvoorbeeld of ze die thuis ook draagt”, geeft ze als voorbeeld. “Als dat niet zo is, bestaat namelijk de kans dat ze niet met haar voeten bij de grond kan als ze thuis op haar nieuw gekochte bank gaat zitten. Dat merkt ze niet als ze hier een bank uitprobeert, maar het kan ertoe leiden dat ze achteraf spijt heeft van haar aankoop. Bij mensen die bijvoorbeeld de aanschaf van een kunststof tafel overwegen, informeer ik altijd even of ze spelende kinderen hebben. Je wilt tenslotte voorkomen dat de ouders de hele tijd moeten waarschuwen dat ze voorzichtig moeten zijn.“

Het zijn vaak details, maar die kunnen ertoe bijdragen dat klanten de juiste keuze maken. “We zijn daar open en eerlijk in, belichten alle voor- en nadelen van een bepaalde aankoop. Sowieso behandelen we klanten zoals we zelf graag behandeld zouden willen worden. We vragen nooit: kan ik u ergens mee helpen, maar geven bezoekers de gelegenheid om even rond te kijken. Al komen we daarna altijd even bij hen terug als we merken dat ze niet meteen vinden wat ze zoeken. Dan komt onze aanvullende kennis van pas. Als mensen een hoekbank zoeken, is het goed te weten dat je ook een driezitter daartoe kunt omvormen.”

Eigen koers

Wonen Ter Aar bestaat een kleine vijf jaar onder de huidige naam, maar heeft onder  verschillende andere namen een langere historie. “We hebben in het verleden deel uitgemaakt van franchise-organisaties, maar merken dat we het toch wel prettig vinden om als zelfstandige onderneming onze eigen koers te varen, zowel qua inkoop van de collectie als qua prijsbeleid. We kunnen nu echt producten verkopen waar we helemaal achter staan en hanteren concurrerende prijzen.”

Dat laatste is noodzakelijk, merkt zij, nu iedereen op internet prijzen vergelijkt. Maar een goede website biedt ook mogelijkheden, want daardoor weten ook klanten van buiten de regio Wonen Ter Aar steeds beter te vinden. “Daarnaast is een goede website ook in coronatijd een must. We kunnen op bestelling leveren en laten afhalen. Maar juist voor dit soort artikelen geldt dat je ze wilt zien en ervaren. Je wilt rondkijken en uitproberen. Als je een bank of eetkamerstoel wilt kopen, wil je er in de showroom op kunnen zitten. Daarom hopen we dat we over niet al te lange tijd weer kunnen terugkeren naar het ‘oude’ normaal.”

Wonen Ter Aar
Stobbeweg 28 (industrieterrein Bovenland), 2461 EX Ter Aar
T 0172 605976
www.wonenteraar.nl
info@wonenteraar.nl

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.